پنكيك و كرپ از يك خانواده هستند و مواد اوليه آنها نيز يكسان است ولي تفاوتهاي زيادي باهم دارند. كرپ در اصل در بريتني (منطقهاي در غرب فرانسه) تهيه ميشد و بعنوان شام خورده ميشد. كرپ در گذشته به عنوان يك نان سرو ميشد و داخل آن با مواد شور پر ميشد. به مرور مردم اين منطقه از فرانسه براي درست كردن كردن كرپ از آرد سفيد استفاده كردند و داخل كرپها را با مواد شيرين پر كردند. كرپ را ميتوانيد درون ظروف نچسب و چدني درست كنيد. حتي ماهيتابههاي خاصي براي درست كردن كرپ طراحي شدهاند كه كار شما را خيلي ساده خواهند كرد.
كرپ و پنكيك (pancake) چند تفاوت باهم دارند كه تشخيص آنها را از هم ساده ميكند. پنكيكها به دليل وجود عامل پف دهنده، حجيم هستند ولي كرپ نازك است. همچنين قطر پنكيك از قطر كرپ كمتر است. در دستور پخت پنكيك از بيكينگ پودر يا جوش شيرين استفاده ميشود كه باعث ميشود پنكيك حجيم و پفدار شود، ولي كرپ بدون عامل حجم دهنده درست ميشود و كاملا نازك است.
كرپها معمولا رول يا فولد ميشوند و داخل آنها با ميوههاي خرد شده و شكلات و خامه پر ميشود. پنكيكها به صورت چند لايه روي هم قرار ميگيرند و با سس شكلات يا شيره درخت افرا يا عسل و ميوههاي تازه سرو ميشوند. همچنين مايه كرپ معمولا بعد از درست شدن بايد استراحت داده شود. يك تفاوت ديگر بين مايه پنكيك و كرپ اين است كه مايه پنكيك غليظتر و منسجمتر است ولي مايه كرپ رقيقتر است.